European Friends of Russia

N-SA denktank over Rusland – N-SA thinktank about Russia

‘EU-landen moeten samen optrekken tegen Rusland’, zegt ECFR ofwel Bilderberg

Posted by Kris Roman on March 14, 2008

De EU-lidstaten moeten meer samenwerken in het beleid tegenover Rusland. Daarmee moeten handelsproblemen over bijvoorbeeld olie, gas, bloemen en hout worden voorkomen. Dat is de conclusie van het European Council on Foreign Relations (ECFR), een Europese denktank, dat maandag een onderzoek presenteerde over de relatie tussen de EU en Rusland. De ECFR is een “Europese” denktank, opgericht in 2007, en gesponsord door George Soros. Hierin zitten 50 stichtende leden. Verschillenden onder hen behoren tot de Bilderbergerclub. De ECFR behartigd meer de Amerikaanse dan de ware Europese belangen. De VS-havikken slaan twee vliegen in één klap : Europa zwak houden een Rusland ver van Europa houden. De presentatie van het onderzoek vond maandag plaats op het landgoed Clingendael in Den Haag in aanwezigheid van Nederlands prinses Mabel en oud-Europees anti-terrorismecoördinator Gijs de Vries. Prinses Mabel en De Vries zijn enkele van de oprichters van de ECFR. Andere betrokkenen bij de denktank zijn de Duitse oud-minister van Buitenlandse Zaken Joschka Fischer en oud-president van Finland Martti Ahtisaari.

Directeur Mark Leonard van het ECFR concludeert dat EU-landen er verschillende houdingen op na houden tegenover ‘grote buur’ Rusland. Die houding loopt van strategisch meewerken tot onverbloemd verzet tegen Rusland. En die gespleten houding zorgt voor minder invloed van Europa in de wereld.

Prinses Mabel is betrokken bij de denktank via de Open Society die zich sterk maakt “voor de verspreiding van de democratie in de wereld”. Bedoeld wordt het verstevigen van de Amerikaanse belangen.

 

Advertisements

Sorry, the comment form is closed at this time.

 
%d bloggers like this: