European Friends of Russia

N-SA denktank over Rusland – N-SA thinktank about Russia

Lada maakt mooie sportauto !

Posted by Kris Roman on October 27, 2008

 

De laatste keer dat ik een sportwagen van Russische bodem zag, was in Parijs begin deze maand: de Lada Revolution Concept. Dan ziet dit Revolt ontwerp van de Russische coachbuilder E-Go Motors er een heel stuk beter uit.

 

Er is nog maar weinig bekend over de Revolt, anders dan dat de auto gebaseerd zal worden op een Mitsubishi. Het feit dat E-Go Motors aankondigt dat een 3,0 liter twin-turbo V6 motor voor de aandrijving zal zorgen, doet denken aan een Mitsubishi 3000GT (1993-1999) als donor. Volgens E-Go zal het blok in de Revolt goed zijn voor 550 pk en gekoppeld worden aan een 6-speed handmatige versnellingsbak. Verder zal de auto worden uitgerust met zaken als actieve luchtvering, 19 inch velgen en een LCD touchscreen control-center in het midden van het stuur.

Voorlopig is de grote vraag natuurlijk of de Revolt er werkelijk zal komen en zo ja, waneer dan? We hebben nog geen idee. Ben ik nu laaiend enthousiast? Nee dat niet, maar als hij er komt, is het wat mij betreft wel de meest fatsoenlijke moderne sportauto die Rusland heeft voortgebracht. Enne, waar kennen we die achterlichten ook alweer van?

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: