European Friends of Russia

N-SA denktank over Rusland – N-SA thinktank about Russia

Nederlands bedrijf sponsort Russische Miss Atom verkiezing

Posted by Kris Roman on February 24, 2009

 

3dhkdgv9-152x200Altijd al zo’n mooie kernreactorchick gewild? Check dan de catalogus van kernenergielobby site nulclear.ru. Je vindt er 345 vrouwen werkzaam in de kernenergie. Ze komen uit Rusland, Oekraïne, Wit-Rusland, Kazachstan en Litouwen. Vergeet niet te stemmen, want ze hebben zich opgegeven voor de Miss Atom verkiezing 2009.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Tatiana Kalenteeva. Ze werkt in Ignalina, een kerncentrale in Litouwen. Het zijn niet die veerkrachtige staafrode krullen die het ‘m doen. Zo makkelijk ben ik niet voor het karretje van de kernenergielobby te spannen . Nee, het is haarinnerlijke veerkracht. Tatiana vertelt dat haar levensdroom nog niet zo lang geleden in elkaar is gestort. Maar ze is bezig aan haar nieuwe droom: “peace and friendship between nations”.

 

Het is niet de eerste keer dat de verkiezing wordt gehouden. Maar nog nooit hebben zich zoveel deelneemsters opgegeven. “Het belangrijkste is echter dat de Miss Atom campagne zijn pr-doelen bereikt. We houden de Russische en buitenlandse media nauwgezet in de gaten en de verbazing en ironie maken plaats voor waardering voor kerncentrales en bewondering voor de schoonheid van de meisjes die er werken” zegt Ilya Platonov,  general manager van Nuclear.ru.

De verkiezing wordt gesponsord door de Russische staatsholding Atomenergoprom en het kernreactor hardware bedrijf Atompromresursy. Miss Atom werkt samen met het persbureau Novosti en vacaturesite Superjob.ru. Eén van de partners van de verkiezingen is het Nederlandse Keune Haircosmetics, fabrikant van haircare producten voor kappers.

Woordvoerder Alexandra Hoogland van Keune is verbaasd dat  haar bedrijf genoemd wordt als partner van Miss Atom. Ze was daarvan niet op de hoogte. Distributeurs van Keune sponsoren wel vaker miss-verkiezingen, maar Keune is nog nooit eerder in verband gebracht me

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: