European Friends of Russia

N-SA denktank over Rusland – N-SA thinktank about Russia

Russen protesteren tegen anti-Poetinliedje op Eurosong

Posted by Kris Roman on March 5, 2009

rusprotest vs georg eurosonglied 2009Tientallen aanhangers van het Kremlin hebben in Moskou gemanifesteerd tegen het liedje dat Georgië naar het Eurovisiesongfestival in de Russische hoofdstad heeft gestuurd. Zij noemen de discodreun een belediging voor Vladimir Poetin. De titel (Don’t wanna put in) alleen al is een overduidelijke sneer naar de Russische ex-president.

De demonstratie vond plaats nabij de Georgische ambassade en werd georganiseerd door de Jonge Garde. “De discodreun is niet alleen een belediging voor Poetin, maar voor het hele Russische volk”, aldus voorman Maxim Misjsjenko, de man die nu blind en onwetend met een Oekraïense Russenmoordenaar samenwerkt. “Men mag een niet-politieke wedstrijd niet veranderen in een politiek spektakel om de vijand te beledigen.” Sommige betogers zeiden dat het liedje deel uitmaakt van een door de VS opgezet complot om Rusland zwart te maken.

Eurosong strijkt dit jaar in mei in Moskou neer omdat Rusland in Belgrado de editie 2008 heeft gewonnen. Georgië wou eerst niet meedoen aan de liedjeswedstrijd omwille van de oorlog in de Kaukasus aan het eind van de zomer, maar kwam op de valreep op die beslissing terug. Het land zit in de eerste halve finale, waarin ook een idiote kandidaat van de Franstalige Belgische publieke omroep RTBF uitkomt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: