European Friends of Russia

N-SA denktank over Rusland – N-SA thinktank about Russia

Songfestival weert Georgisch onnozel anti-Poetin-lied

Posted by Kris Roman on March 10, 2009

De Georgische band Stefane & 3G wilde met een anti-Russisch lied tijdens het Eurovisiesongfestival protesteren tegen de politiek van de Russische premier Poetin. De organisatie van het evenement heeft echter besloten dat het nummer We Don’t Wanna Put In (lijkt op de Engelse schrijfwijze van de naam Putin) niet aan de regels voldoet, zo bleek dinsdag. 

 

De organisatie van het internationale liedjesevenement eist nu van Georgië dat het de tekst van het nummer herschrijft of een ander lied instuurt. Uiterlijk maandag 16 maart moeten de definitieve versies van alle deelnemende liedjes bij de organisatie bekend zijn. 

,,De titel en de tekst van het nummer voldoen niet aan de eisen gesteld in hoofdstuk 4.9 van het reglement en mag daarom niet deelnemen aan de competitie.” De regels stellen onder meer dat de tekst en of uitvoering van een nummer het evenement niet in diskrediet mogen brengen. Teksten, voordrachten of andere uitingen van politieke aard worden niet toegestaan. Als niet aan deze regels wordt voldaan, volgt diskwalificatie. 

We Don’t Wanna Put In won in Georgië de nationale voorronde. De 54e editie van het Eurovisiesongfestival heeft plaats van 12 tot en met 16 mei in de Russische hoofdstad Moskou.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: